Håndklærne i butikk
Håndklærne henter ute

Frottehåndklær av beste egyptiske luksuskvalitet: 520 gram (per m2).
Håndklærne er Fairtradesertifisert og Demeter-sertifisert (biodynamisk/økologisk).

Kjøp etiske håndklær – fra SEKEM

Verdens første biodynamiske, klimanøytrale og fairtrade-sertifiserte frotterhåndklær er laget av SEKEM i Egypt*. Håndklærne finnes i fargene lys og mørk brun, og sort.

Størrelse og farge Pris
Gjestehåndklær 2pk (70 x 45 cm)
Gjestehåndklærne kan også kjøpes enkeltvis
Farger: lys brun, mørk brun, grå brun
360 kr
180 kr
Badehåndkle (140 x 70 cm)
Farger: lys brun, sort
380 kr
Pakketilbud: 1 badehåndkle + 2 gjestehåndklær
Spar 120 kr
620 kr
Baderomsmatte 2pk (hvit) 480 kr
Kvantumsrabatt: gjestehåndklær (70 x 45 cm)
ved kjøp av minst 20 stk
Farger: lys brun, mørk brun, grå brun
140 kr
Håndklær for videresalg (grossist): 35 % rabatt
Bok: Biografi Ibrahim Abouleish, grunnleggeren av Sekem
Les om boken på Dialogos.no
100 kr**

** Ved kjøp av håndklær. Fullpris 350 kr.

Alle priser er inkl. MVA.

Varene kan bli sendt via Posten. Forsendelse og porto kommer i tillegg (fri frakt ved kjøp over 5500 kr). Kontakt oss for bestilling.

Etiske håndklær – fra SEKEM

Bomullsproduksjon: Vanlig bomullsdyrking er svært forurensende. Nær 25 prosent av alle gifter, kjemikalier og innsektsmidler som brukes i jordbruket, benyttes på de tradisjonelle bomullsplantasjene. Kroniske helseproblemer, forurensning av drikkevann og ødeleggelse av dyrkbar jord, er noen av konsekvenser av giftbruken.

Etisk og økologisk: Egyptisk bomull er den fineste og mest langfibrede form for bomull i verden og finnes kun ved Nilen. Bøndene SEKEM samarbeider med dyrker bomullen etter biodynamiske (økologiske) prinsipper, helt uten bruk av giftstoffer, sprøytemidler eller kjemikalier. Det samme gjelder veien fra bomullsplanten, via veving, sying og farging – helt frem til ferdig tekstil.

Fair Trade: Prinsippet krever at alle personer i hvert ledd av produksjonen får rettferdig betaling. Sertifiseringen garanterer at bonden har fått en avtalt pris for bomullen som han kan leve av og at produktet fremstilles uten barnearbeid.

Klimanøytralt: Transport og bruk av strøm er klimanøytralisert gjennom SEKEMs kompos-teringsprogram – et unikt prosjekt som sluker farlig metangass og gjør slam og slaggstoffer fra Nilen om til fruktbar jord. Programmet er sertifisert gjennom TUV og Soil and More.

Gratulerer: Ved å velge biodynamiske, klimanøytrale og fairtrade-sertifiserte bomullsprodukter for deg og din familie, har du bidratt til å ivareta planeten vår og dens arbeidere – også i fremtiden.

* 35 % av fortjenesten av salget av håndklærne går tilbake til SEKEM i Egypt for å støtte deres skoleprosjekt i ørkenen.

Les mer om SEKEM-håndklærne fra Egypt og venneforeningen Sekem Scandinavia:
https://www.dialogos.no/sekem/