Nordquist Ferment blåbær solbær aronia 500 ml øko
219 kr
Nordquist Ferment Blåbær, Solbær og Aronia 500 ml økologisk
Ferment Blåbær er en fermentert urtedrikk med melkesyrebakterier.
- Drikk før måltid elller som ingrediens i matlaging
- Kan brukes som startkultur til fermentering
- Inneholder melkesyrebakterier
- Med krydderurter
- Økologisk
Ferment Blåbær er en drikk med økologiske krydderurter og bær som er melkesyregjæret med dokumenterte og vitale stammer av tarmflorabakterier. Under fermentering dannes vitamin K2. Urteblandingen består av: Oregano, Bukkehorn, Dill, Basilikum, Svarthyll, Fennikel, Anis, Peppermynte, Rosmarin, Brennesle, Kvann, Kamille, Lakrisrot, Ingefær, Kjørvel, Persille, Salvie, Einebær, Timian. Bærene er blåbær, solbær og aronia.
Under fermenteringsprosessen dannes melkesyre og andre organiske syrer. Melkesyren bidrar bl.a. til å konservere produktet. pH-verdien er ca.3,5. Melkesyregjæring har blitt brukt i århundrer for å bedre holdbarheten på maten.
Forslag til bruk:
1-2 ss tre ganger daglig til måltid. Start gjerne med 1 ts og øk litt per dag for tilvenning til ny bakterieflora. Inntaket kan økes ved behov. Produktet kan tas rent eller utspedd i vann. Anbefales også i dressinger til salater. Kan brukes som starter til melkesyregjæring / fermentering.
Ingredienser
Vann, rørsukker*, melasse*, blåbær* (Vaccinium myrtillus), solbær* (Ribes nigrum), aronia/ svartsurbær* (Aronia melanocarpa), melkesyrebakterier: Lactobacillus (acidophilus, casei, rhamnosus), Bifidobacterium (animalis, lactis, longum), Streptococcus thermophilus, Lactococcus lactis, Leuconostoc pseudo-mesenteorides, krydderurter* (*= økologisk)| Næringsinnhold | per 100 g |
|---|---|
| Energi | 25kJ/5kcal |
| Fett | 0g |
| Hvorav mettede fettsyrer | 0g |
| Karbohydrater | 1,5g |
| Hvorav sukkerarter | 1g |
| Protein | 0g |
| Salt | <0,1g |
Anbefalt bruk: 1-2 ss tre ganger daglig til måltid. Start gjerne med 1 ts og øk litt per dag for tilvenning til ny bakterieflora. Inntaket kan økes ved behov. Produktet kan tas rent eller utspedd i vann. Anbefales også i dressinger til salater. Kan brukes som starter til melkesyregjæring / fermentering.
Flasken rystes før bruk for å få med bunnfall. Oppbevares i kjøleskap etter åpning (inntil 3 mnd). Unngå direkte sollys.
Oppbevaring: Før åpning: Unngå sollys. Etter åpning: Oppbevares i kjøleskap.
Holdbarhet etter åpning: Ca. 2 måneder.
Dette produktet er et kosttilskudd og skal ikke erstatte et variert kosthold.
Daglig inntak bør ikke overskride anbefalt dosering. Oppbevares utilgjengelig for barn.