Manna grøtris hvit 1 kg øko
109 kr
Deilig hvit ris som er velegnet til grøt og risgrøt.
Økologisk risengrynsgrøt.
BRUK
Hvit ris brukes som tradisjonell risengrøt. Men den kan også brukes litt kreativt sammen med frisk eller tørket frukt, eller den kan brukes sammen med lønnesirup, kanel, kardemomme eller vaniljesukker.
TILBEREDNING
1 porsjon: 1 dl ris, 2 dl vann, 5 dl melk, salt.
Kok opp vann og tilsett salt og ris. La risen koke på svak varme til vannet er nesten kokt inn (ca. 15 min) og spe med melk. La grøtrisen koke på svak varme under lokk til grøten er passe tykk (ca. 60 min). Husk å røre av og til.
VITAMINER OG MINERALER
Hvit polert ris har lite innhold av vitaminer og mineraler. Stort inntak kan også føre til at du er mer disponibel for diabetes 2. Hvit ris består mest av stivelse som raskt omdannes i kroppen til sukker og du får en kraftig blodsukkerstigning.
Derfor skal en helst bruke hvit ris til grøt og risgrøt når en iblant skal kose seg.
ØKOLOGISKE FORDELER
Ingen kunstige tilsetningsstoffer. Produsert uten ved bruk av sprøytemidler.
Ingredienser
Rundkornet hvit ris* *økologiskNæringsinnhold | per 100 g: |
---|---|
Energi | 1504 kJ/354 kcal |
Fett | 0,4 g |
> hvorav mettet | 0 g |
Karbohydrater | 80 g |
> hvorav sukkerarter | 0 g |
Fiber | 1,0 g |
Protein | 6,7 g |
Salt | 0,013 g |