Manna chiafrø 600 gr øko
99 kr
Fantastiske chiafrø. Sunne, energirike og gode på smak. Et superfrø som kan brukes til “alt”.
Chiafrø ble brukt av Aztekerindianerne for over 500 år siden. I de senere årene har de kommet fram i lyset igjen og betegnes som den nye supermaten.
BRUK
Chiafrø kan brukes i bakverk, til middagsretter istedenfor ris, i drikker eller i frokostblandinger. Du kan ha de i brød og rundstykker, eller bare drysse de over pålegg. Du kan også ha de i smoothies, gele eller pudding.
Chiafrø absorberer veske og blir geleaktige.
VITAMINER OG MINERALER
Chiafrø er det frøet som inneholder mest omega-3 Det er også rike på mangan, kalsium, fosfor, vitaminer A, B, E og D. Chiafrø inneholder også essensielle fettsyrer. Det er også rikt på fiber og protein.
TILBEREDNING
Chiagrøt, 4 porsjoner; 120 g Manna chiafrø, 6 dl lettmelk, 2 ss agavesirup:
Rør sammen ingrediensene og fordel alt i dessertglass. Sett de i minst 5 timer i kjøleskapet. Kan med fordel toppes med friske bær eller müsli før den serveres.
Ingredienser
Chiafrø* *økologiskNæringsinnhold | per 100 g: |
---|---|
Energi | 2194 kJ/524 kcal |
Fett | 31,4 g |
> hvorav mettet | 3,8 g |
Karbohydrater | 4,9 g |
> hvorav sukkerarter | 0,8 g |
Fiber | 29,7 g |
Protein | 21,2 g |
Natrium | < 10 mg |
Omega-6 | 5,9 g |
Omega-3 | 20,4 g |